Vores Shelties

Upton

Upton info

Uptons navn er Belmark Unapologetically, han er Amerikansk Champion og hentet hjem fra Ohio, USA i 2020 til brug i vores avl.

Han er en flot tricolour-han med en fantastisk pels. Han er 37 cm høj og vejer 10,5 kg.

Han er MDR1 +/+ , hvilket betyder at han har to normale MDR1-gener, og har HD A, dvs. rigtig fine hofter.

Upton er øjenlyst både i USA og i Danmark og er bl.a. fundet fri for øjensygdommene CEA og PRA.

Upton er fra 24. august 2017 og er Lones hund.

Vores Shelties har alle deres helt eget udtryk og deres egen personlighed. Upton var voksen da han kom hjem til os, og det er en fornøjelse at se hvordan han nyder at være blevet en del af vores lille flok. Upton elsker bløde bamser og lange gåture og det er ham der altid forsøger at komme forrest i køen når håndklædet eller børsten bliver fundet frem. 

Upton er en rigtig smuk og racetypisk amerikansk sheltie, og han har opnået titlen Amerikansk Champion.

Her er hans beskrivelse fra USA:
He has the darkest of dark eyes, a chiseled, clean head with lovely corners from all sides. He has a nice balanced moderate body that fits him perfectly, good tailset and lovely size with nice outline, uses himself beautifully.


På billedet her er Upton 8 måneder gammel og ved at blive gjort klar til udstilling.

Her ses resultatet - Upton vandt sin klasse.

Upton som hvalp 1
Upton som hvalp 2
Upton som hvalp 3
Upton som hvalp 4
Upton som voksen 1
Upton som voksen 2

Upton er en meget sund hund. Da han har været avlshan i USA har han flere sundhedsresultater end vores øvrige hunde. Du kan læse lidt mere om Uptons sundhedsresultater her:

vWD clear by parentage, hvilket betyder at han ikke har det defekte gen, som resulterer i von Willebrand’s Disease, der er en en blødersygdom som ligner hæmofili. Da Upton ikke har det defekte gen kan man være sikker på, at hans hvalpe ikke kan få denne sygdom, men de kan blive raske bærere af sygdommen, hvis de får et defekt gen af deres mor.

MDR1 +/+, hvilket betyder at han har to normale MDR1-gener (MDR = Multi Drug Resistance), og dermed ikke er ekstra følsom overfor medicin. Det betyder også at han altid giver et normalt MDR1-gen videre til sine hvalpe.

HD A. I Danmark måler man HD på en 5-trins skala, og en hund med HD A eller HD B har normale hofter. I USA måler man HD på en 7-trins skala. Upton er målt til OFA Good i USA, hvilket er det næstbedste på deres meget skrappere skala, og  er derfor blevet klasificeret til status HD A i Danmark. 

DM normal, hvilket betyder at han ikke er bærer af en gen-mutation der medfører risiko for sygdommen Degenerative Myelopathy (DM). Degenerative Myelopathy er en sygdom i rygraden som gør at hunden får sværere og sværere ved at kontrollere sine bagben og ender med at blive lam.  

DMS lav risiko, hvilket er det bedste (derudover er der trinnene moderat risiko og høj risiko). Dermatomyositis (DMS) er en autoimmun sygdom, som hos Sheltien fører til hårtab og skorpedannelse på udsatte steder som ansigt, ben og halespids.

Øjne OFA normal, hvilket betyder at Uptons øjene er blevet klinisk undersøgt for forskellige øjen-sygdomme herunder CEA og PRA, og at han ikke har vist tegn på at have nogle af disse sygdomme.

Non WhiteFactored, hvilket betyder at han ikke bærer genet for WhiteFactor.  WhiteFactor har ikke noget med sygdom at gøre, men hvalpe efter to shelties, som begge er bære af WhiteFactor-genet, kan bliver mere hvide, end det ønskes i forhold til racestandarden for Shelties. 

Upton er fra kennel Belmark i Ohio USA, som har opdrættet amerikanske shelties i mere end 30 år, hvilket også kan ses på Uptons's stamtræ. Kennel Belmark er kendt for at avle smukke og sunde hunde.

Vi er derfor utrolig glade for at Bella Thompson gav os lov til at købe deres dejlige dreng.

Hvis du har lyst til at se Belmarks hjemmeside kan du klikke her - alt tekst er på engelsk.

© Kennel Allround Shelties 

Sidst opdateret 14. maj 2024